Kategoriat
Ajankohtaista

Mons, la 12.7. 1.kisapäivä

Mons la 12.7.2014 128 kuvaHotelleilta oli järjestetty bussikyyditys kisapaikalle heti aamusta. Bussi kierteli noutaen eri hotelleista espanjalaisia, italialaisia, kreikkalaisia, Britannian joukkueen jne. Paikalle päästyäme vaihdoimme heti kisa-asut päälle, koska se oli asumme alkujuhallisuuksissa.

 

Mons la 12.7.2014 003 kuva

 

 

Suomen joukkue; Aki,Jaana, Pasi, Minna, Taina, Satu ja Heikki.

Avajaisseremonia oli juhlallinen tuomareiden ja kilpailijoiden sisäänmarsseineen, puheineen sekä arvovaltaisine vieraineen. Paikalla oli mm. Monsin kaupungin johtoa sekä Kiinan suurlähettiläs.  Sitten kilpailijat siirtyivät odottelemaan, joko kisavuoroaan odotusalueelle, tai treenailemaan kisaajille varattuun lämmittelysaliin. Mons la 12.7.2014 019 kuva

 

Suomen joukkue odottaa vuoroaan.

Mons la 12.7.2014 016 kuva

Mons la 12.7.2014 025 kuva

 

Minä ja Heikki odottelemassa joukkuekisan alkua.

 

Aamupäivä alkoi joukkue Yi Jin Jing:illä, jonka jälkeen oli viiden joukkueen kisa Wu Xin Qissä.  Joukkuekisassa kaikki joukkueet ovat samaan aikaan lavalla, kuitenkin enintään kuusi kappaletta errallaan. Musiikkina käytetään virallisia musiikkeja ilman sanoitusta. Tuomareita on kymmenkunta sekä päätuomari. Tuomarit on jaettu A ja B tuomareihin. A tuomarit arvostelevat teknistä laatua ja vähentävät pisteitä 5 pisteestä lähtien. Virheitä voi olla monenlaisia: tasapainossa, yksityiskohdissa, mielenkäytössä, ajoituksessa, musiikissa ja muutama muu kategoria em. lisäksi. Hengitystä, qi:tä, keskittymistä, liikkeiden muistamista, rentoutta, tyyneyttä, eri sarjojen ominaislaatuja ja voimankäyttöä, tasapainoa yms. arvioidaan myös molemmissa tuomariryhmissä. Yksittäisestä virheestä voi vähentää 0.1 – 0,4 pistettä kuitenkin siten, että vähennyksiä voi olla enintään 4 pistettä. B tuomarit lisäävät pisteitä ja he arvioivat yleistä laatua eri kriteereillä: yleisvaikutelma, harmonisuus,  jne. He sijoittavat suorituksen kolmeen kategoriaan, erinomaiseen, hyvään ja läpäistyyn ja näissä kolmessa vielä kolme alakategoriaan. Nämä pisteet ovat 1-5. A ja B pisteiden keskiarvot lasketaan yhteen ja päätuomari voi vielä vähentää lopullisia pisteitä. Tyypilliseti tuomareiden antamat pisteet molemmissa kategorioissa A ja B olivat 4,0-4.8 välillä joten lopulliset pisteet vaihtelivat 8,0-9.4. Yli yhdeksän pisteen tulosten ollessa harvinaisia.  Toki tuomarointi on jonkin verran monimutkaisempi prosessi, ylläoleva kuvaus on hyvin paljon yksinkertaistettu.

Kisasimme Wu Qin Xin numerolla 5 ja omasta mielestämme suorituksemme meni niin hyvin, kuin sen oli mahdollista mennä, eli yhtä hyvin kuin harjoituksissa. Paljoa paremminhan se ei voi mennäkään, huonommin helpostikin, joten voimme olla tyytyväisiä. Lopulliset pisteemme olivta 9.14 mikä oli hivenen parempi toiseksi tulleita.

 

Mons la 12.7.2014 050 kuva Mons la 12.7.2014 055 kuva

 

Aamupäivällä oli vielä Liu Zi Jue ja Ba Duan Jin joukkueet. Lounaan jälkeen  oli Da Wu ja sitten Ma Wang Dui joukkuekisa, johon osallistuimme. Joukkueemme oli ensimmäisen suorituksen jälkeen rento ja lavalla oli hauska tehdä sarjaa. Pisteet olivat hyvät, 9.31, toiseksi tulleella joukkueella 9.1. Shi Er Fa-joukkuekisan jälkeen oli miesten yksilösarja Yi Jin Jing, johon minä ja Heikki osallistuimme. Sain parhaat pisteet, 9.14, jolla ilmeisesti voitin sarjan, virallisia tuloksia ei oltu vielä illalla laitettu seinälle. Heikillä meni hyvin, mutta hänen sijoitustaan ei vielä tiedetä. Sitten oli naisten vastaava sarja johon osallistuivat Jaana ja Taina. Jaana voitti sarjan pisteillä 9,4. Tainan sijoitusta ei vielä tiedetä. Omaa suoristustani hieman häiritsi se, että yhdeksännen liikkeen, lohikäärmeen, jälkeen musikki alkoi pyörimään muutaman tahdin looppia. Ennenkuin tämän oivalsin luulin seonneeni musiikissa. Jaana ei myöskään pitänyt tästä, mutta hän osasi tähän varautua nähdessään miten meille kävi.  Tämän jälkeen oli vielä Liu Zi Jue yksilösarjat.Mons la 12.7.2014 080 kuva Mons la 12.7.2014 122 kuvaPäivä oli pitkä ja koko ajan olimme joko odottamassa vuoroamme, kisaamassa tai muuten vain valmistautumassa. Louanstauolla tosin otimme poikaporukalla katsomon takana ihan oikeat pienet päiväunet, mitkä varmasti auttoivat! XD  Yleistunnelma oli hieno, kaikki kannustivat toisten maiden joukkueita ja onnitelivat ja toivottivat onnea ennen ja jälkeen kisoja. Oli hienoa nähdä kuinka iso ja laaja tapahtuma oli ja tietysti tavata vanhoja ja uusia tuttuja sekä IHQF:stä että eri puolelta Eurooppaa. Sunnuntaina hauskuus jatkuu yksilösarjoilla.